Pohjoiskarjalaiselle ruokakulttuurille on ominaista monipuolisuus, oman ympäristön hyödyntäminen sekä luonnon antimien käyttö. Kalat, riista ja metsäsienet sekä maitohapolla käytetyt kasvikset, kuten hapankaali kuuluvat erottamattomasti karjalaiseen ruokapöytään. Historia näkyy ruokakulttuurissa sekä itäisinä että läntisinä vaikutteina. Suomen ja Venäjän Karjaloilla on ruokakulttuureissaan monia yhteisiä piirteitä.


Omaperäiset herkut

Karjalasta saadaan monia ainutlaatuisia herkkuja. Piirakkaperinne elää vahvana ja paikalliset leipomot valmistavat moninaisia herkkuja, kuten sultsinoita, tsupukoita, kukkosia, pyöröjä ja vatruskoita. Horsmankukkatee tai hunajainen siirappi, puhumattakaan pyyntituoreina säilötyistä muikuista ovat aitoja karjalaisia tuotteita parhaimmillaan.

Siirry takaisin sivun alkuun