Tunnetuimpia pohjoissavolaisia elintarvikkeita ovat lisäksi juustot, marjamehut sekä kala- ja kasvistuotteet. Mansikkaa tuotetaan erityisesti Suonenjoen seudulla, missä sitä on viljelty jo yli 70 vuoden ajan. Luomun ja lähiruuan tuotanto on myös lisääntynyt alueella voimakkaasti viime vuosikymmeninä.

Laadukkaita pienyrittäjien tuotteita

Elintarvikkeita tuotetaan Pohjois-Savossa pääosin pienissä yrityksissä, mikä mahdollistaa laadukkaiden ja persoonallisten ruokatuotteiden tuottamisen. Monet maakunnan ruoka-alan yrityksistä ovat erikoistuneet ravintoloiden raaka-ainetoimittajiksi. Noin puolet pienistä yrityksistä on kotileipomoita, joiden päätuote on ruisleipä. Myös rieska on edelleen savolaisen ruokapöydän vakioherkku. Savolainen rieska on pyöreä, pullea, muhkea ja hieman hapan.

Siirry takaisin sivun alkuun